Vuk Ćosić

Foto: David Lotrič, vir ftogorafje FB stran Kina Šiška

Foto: David Lotrič, vir ftogorafje FB stran Kina Šiška

Na drugi Artkusiji, ki je potekala 16. februarja, smo gostili Vuka Ćosića, spletnega umetnika, digitalnega stratega in svetovalca. Z net.artom mu je uspelo vzpostaviti nov diskurz v času, ko je internet ravno dosegel splošno javnost. Deluje pa tudi na gospodarskem in političnem trgu kot svetovalec.

Vuk Ćosić je eden izmed ustanovitelj Ljubljanskega laboratorija za digitalne medije Ljudmila, ki se v zadnjem času ponaša s projektom Kulturnik.si. Pripomogel je k nastanku veliko pomembnih spletnih projektov, med njimi Matkurja, Najdi.si, SiOL in Mladina. Svoje poznavanja spletnega komuniciranja je delil s študenti Fakultete za družbene vede, vodil pa je tudi spletno kampanjo Danila Türka na predsedniških volitvah 2007.

Zelo dobro je poznan po svojih umetniških projektih, je eden izmed začetnikov net.arta in se tako že od leta 1994 ukvarja s spletno umetnostjo. Med odmevnejšimi projekti je nastop na beneškem bienalu leta 2001, ko si je prostor delil skupaj s Tadejem Pogačarjem, v zadnjem času veliko sodeluje z Zavodom Aksioma, trenutno pa piše gostujoči blog v okviru akcije [FREE] Janez .

 

Audio: