O reviji

ArtFiks je revija, ki je nastala pod okriljem Društva študentov umetnostne zgodovine Slovenije Kunsthisterik. Društvo je služilo predvsem kot moralna podpora, pri kateri pa je pomagala tudi profesorica Rebeka Vidrih s svojim navdušenjem nad idejo. Ideja o sami reviji ni nova, saj je že kar nekaj deklet skušalo skupaj spraviti dovolj motivirano ekipo prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni pisati prispevke, vendar so projekti zaradi različnih razlogov, ki so nam ostali skriti, propadli.

Tokratni poskus je torej prvi, ki se je tudi realiziral in manifestiral v obliki pdf-revije, ki je na voljo za prosti prenos na osebne računalnike, pametne telefone ipd. S časom bo revija zaživela tudi v blogosferi, saj bomo postopoma vse članke posamezno objavili na pred vami obstoječem blogu. Prednost bloga je tudi ta, da lahko bralci pod prispevki puščajo komentarje in tako omogočajo piscem, da se iz njih kaj naučijo oz. da dobijo povratno informacijo o svojem prispevku. Bralci ste zagotovo ključni pri reviji, saj lahko šele z vašim mnenjem izboljšamo našo revijo. Z letom 2015 smo rahlo spremenili politiko objavljana prispevkov, saj jih primarno objavljamo na spletu, konec leta pa bomo izdali zbornik, ki bo deloval kot pregled kulturnega dogajanja skozi leto.

Kot je verjetno razvidno že iz imena revije, bosta poglavitni temi v njej umetnost in kultura, saj sta to področji, ki sta najbližji umetnosti zgodovini, četudi bo zgodovina v bolj zapostavljeni vlogi. Cilj nam je predstaviti sodobno umetnost in kulturo, nekaj, kar se ustvarja danes in je odraz današnje družbe, v kateri živimo. V primeru, da bi tudi sami kaj povedali na to temo, nam lahko pišete na artfiksrevija@gmail.com. Novi prispevki in pisci so vedno dobrodošli!

Ustanoviteljica in nekdanja urednica Sara Erjavec Tekavec

Advertisements