Artkusija: Jan Babnik

benerfb-artkusije2Na tokratni Artkusiji, v ponedeljek, 13. aprila ob 19. uri, bomo gostili glavnega in odgovornega urednika revije Fotografija Jana Babnika.

Svojo študijsko pot je začel na Filozofski fakulteti s filozofijo in sociologijo kulture, kasneje pa magistriral s področja filozofije. Trenutno je doktorant Univerze na Primorskem na programu teorija in filozofija vizualne kultura v okviru Fakultete za humanistične študije.

Leta 2004 je ustanovil zavod Membrana, kateremu je 2009 pridružil tudi izdajanje revije Fotografija, ki jo začel urejati leto prej. V okviru Zavoda so prevedli in izdali nekaj knjig o fotografiji, organizirali različne razstave, med odmevnejšimi Zarota molka – film in fotografija v Cankarjevem domu, pomemben del pa so tudi izobraževalne delavnice (Šola kritike fotografije).

Poleg vlog, ki jih ima kot direktor Membrane in urednik Fotografije, je med drugim sodeloval tudi z revijo Dialogi, Kino! in založbo Studia Humanitatis ter predaval o dokumentarni fotografiji na Fakulteti za družbene vede, Visoki šoli za storitve in Akademiji za vizualne umetnosti – Ava in na Middle East Technical University v Ankari. Redno se udeležuje in predstavlja na mednarodnih konferencah področja estetike in fotografske teorije.

Vstop prost.

Organizacija: ArtFiks in Kiosk Kino Šiška

Facebook dogodek